Vlees met smaak,

Dat is ons motto!

Vlees met smaak,

Dat is ons motto!

 0,00

Over Herefords

Over ons

Welkom bij Herefords Slagerij!

In onze slagerij staat het welzijn van onze Hereford-runderen centraal. Dagelijks zijn wij met passie bezig met het creëren van een gezonde en duurzame omgeving voor onze kudde. Zo worden onze koeien, als ze niet in de wei lopen, gehuisvest in een Roundhouse. Dit innovatieve stalconcept is een ware beleving. Door de openheid is het alsof de koeien buiten staan. Het concept is ontwikkeld in Engeland en wij waren de eerste in Nederland en Duitsland die deze stal bouwden. Een goed voorbeeld doet volgen en inmiddels is de kermerkende paraplu op meerdere plaatsen te bewonderen.

We geloven sterk in de principes van circulaire landbouw. We begrijpen dat gezonde en gelukkige dieren niet alleen essentieel zijn voor hun eigen welzijn, maar ook voor de kwaliteit van het vlees dat ze produceren.

Een van de manieren waarop wij bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, is door circulaire landbouw toe te passen. Hierbij spelen niet alleen de verkoopbare producten een rol, maar ook wat traditioneel als “niet verkoopbaar” wordt beschouwd. Wij voeren bijvoorbeeld suikermais aan onze Herefords, waardoor we niet alleen voedselverspilling verminderen, maar ook een voedzame aanvulling bieden aan het dieet van onze dieren.

Tevens staat Slagerij Herefords voor transparantie en openheid. We streven ernaar om onze klanten en partners te betrekken bij onze inspanningen voor duurzaamheid en dierenwelzijn. Samen werken we aan een toekomst waarin gezonde landbouwpraktijken hand in hand gaan met het respecteren van de natuur en het welzijn van onze Herefords.

Zo creëren wij vlees met smaak. Dat is ons motto!

Ontdek ons assortiment op de website! Heeft u vragen? Neem dan snel contact met ons op.

Herefords rund in de stal van Herefords
Herefords rund

Herefords rundvlees

Alles over Herefords

Hereford-vlees staat bekend om zijn kwaliteit vanwege verschillende factoren, waaronder het ras van het vee, het dieet, de leefomstandigheden en genetische kenmerken. Hier zijn enkele redenen waarom Hereford-vlees als hoogwaardig wordt beschouwd:

Raszuiverheid: Hereford-runderen zijn een specifiek runderras dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Ze staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardige vlees, met goede marmering en smaak.

Marmering: Marmering verwijst naar de intramusculaire vetverdeling in het vlees. Een goede marmering draagt bij aan de sappigheid en smaak van het vlees. Hereford-vlees staat bekend om zijn natuurlijke marmering, waardoor het malser en smaakvoller is.

Dieet en levensstijl: Het dieet van het vee speelt een cruciale rol bij de smaak en kwaliteit van het vlees. Hereford-runderen worden vaak grasgevoerd, wat bijdraagt aan de smaak en de textuur van het vlees. Het natuurlijke grazen en de vrije levensomstandigheden kunnen resulteren in hoogwaardig vlees.

Genetica: Het fokken van Hereford-runderen richt zich vaak op het behouden van genetische eigenschappen die leiden tot hoogwaardig vlees. Fokkers streven naar gezonde dieren met goede vleeskwaliteit.

Consistente kwaliteit: Het ras is bekend om zijn consistente kwaliteit over de jaren heen. Dit heeft bijgedragen aan de reputatie van Hereford-vlees als een betrouwbare keuze voor fijnproevers.

Door het optimale management van de herefords koeien en de vakkundigheid van onze ambachtelijke slager verzekeren wij u van een heerlijk stuk vlees!

Varkensvlees

Alles over Duroc varkens

Duroc-varkens worden vaak gewaardeerd om hun vleeskwaliteit en smaak. Verschillende factoren dragen bij aan de culinaire eigenschappen van Duroc-varkensvlees:

Marmering: Duroc-varkens hebben een goede intramusculaire vetverdeling, wat resulteert in een mooie marmering. Dit vet zorgt voor sappigheid en smaak in het vlees, waardoor het malser en smaakvoller is.

Smaakprofiel: Het vlees van Duroc-varkens staat bekend om zijn rijke en diepe smaak. Deze smaak wordt vaak als meer uitgesproken en smaakvol beschouwd dan het vlees van sommige andere varkensrassen.

Malsheid: Duroc-varkens hebben over het algemeen een hoger percentage intramusculair vet, wat bijdraagt aan de malsheid van het vlees. Dit maakt het vlees geschikt voor verschillende bereidingswijzen, waaronder grillen, braden en roosteren.

Efficiënte voedingsconversie: Duroc-varkens hebben de reputatie dat ze efficiënt voedsel omzetten in vlees. Dit betekent dat ze vaak een hoog slachtgewicht bereiken met een relatief efficiënte voedselomzetting, wat economisch gunstig is voor varkenshouders.

Genetische eigenschappen: Duroc-varkens worden gefokt met het oog op goede genetische eigenschappen die leiden tot hoogwaardig vlees. Fokprogramma’s richten zich vaak op het behouden van eigenschappen zoals marmering, groeisnelheid en smaak.

 

Consistentie: Net als bij Hereford-runderen staat ook Duroc-varkensvlees bekend om zijn consistentie in kwaliteit. Consumenten kunnen vaak vertrouwen op een gelijkmatige kwaliteit van Duroc-varkensvlees, ongeacht waar het wordt gekocht.

Varkensvlees