NIEUWS


Vlees met smaak dat is ons motto!!
                                                                             

> Winkel gesloten op dinsdag 08-10-2019
> Vacature Allround medewerker rundveehouderij
> Gewijzigde openingstijden
> Openingstijden
> Smaak van Roosen
> Krantenartikel de Telegraaf: Runderen uit Limburgse weide
> Opening
> uitzending Navenant Culinair
> Herefords Nieuw Vers
> Vergeten vlees
> Sfeerbeelden vanuit de Eifel
> Video roundhouse


Winkel gesloten op dinsdag 08-10-2019


I.v.m. een beurs in Maastricht (BBB) is de winkel op dinsdag 8 oktober 2019 gesloten.


Vacature Allround medewerker rundveehouderij


Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een fulltime allround medewerker rundveehouderij.
 
- Ben jij een hardwerkende koeienliefhebber?
- Is een uitdagende en zelfstandige rol in de rundveehouderij op onze locatie in de Duitse Eifel iets voor jou?
 
Wij zijn op zoek naar een gedreven en verantwoordelijk medewerker die dagelijks, geheel zelfstandig, actief is met het verzorgen van onze Hereford runderen, het signaleren van koesignalen, het verrichten van landwerk en voederwinning en andere voorkomende werkzaamheden. Geheel zelfstandig 'run' je onze locatie in De Eifel waar circa 250 Hereford koeien grazen in het kruidenrijk grasland. Er is een woning aanwezig waarin je verblijft om zo zo dicht mogelijk bij onze runderen te zijn. Je krijgt ondersteuning van een gepensioneerde collega die een aantal uurtjes in de maand beschikbaar is voor voorkomende werkzaamheden en een kenner is op het gebied van ons vee.
 
Bedrijfsprofiel
NBL (Natuur Beheer Limburg) is een jong bedrijf die zowel in Limburg als in de Duitse Eifel Hereford koeien heeft grazen. In de Eifel hebben we circa 250 ha kruidenrijk grasland ter beschikking. Onze koeien worden, als ze niet in de wei lopen, gehuisvest in een Roundhouse. Dit innovatieve stalconcept is een ware beleving. Door de openheid is het alsof de koeien buitenstaan. Het concept is ontwikkeld in Engeland en wij waren de eerste in Nederland en Duitsland die deze stallen bouwden.
 
Ons doel zijn de kenmerken van het Hereford rund in stand te houden: 'een sober zelfredzaam dier met goede moedereigenschappen en een rustig karakter'. Wij werken toe naar een uniforme kudde met een afkalfpatroon gedurende het hele jaar. Hierdoor hebben we dieren van alle leeftijden en beschikken we continue over slachtrijpe dieren.
 
Functie-eisen
Je hebt minimaal een MBO diploma op zak of aantoonbare werkervaring. Bovendien beheers je de Duitse taal. Je hebt ervaring met tractorwerkzaamheden en bent in staat om geheel zelfstandig te functionere.
 
Arbeidsvoorwaarden
- Fulltime functie binnen een stabiele organisatie;
- Uitzicht op een vast dienstverband;
- Naleving van jouw agrarische droom;
- Woning.
 
Sollicatieprocedure
Mocht je willen solliciteren op deze vacature, kan dat door je CV te mailen naar Annie Wolters middels annie@mielies.nl.


Gewijzigde openingstijden


Onze openingstijden zijn gewijzigd:
Maandag          Gesloten
Dinsdag            10.00 - 15.00 uur
Woensdag        Gesloten
Donderdag       10.00 - 15.00 uur
Vrijdag              10.00 - 17.00 uur
Zaterdag           08.30 - 13.00 uur


Openingstijden


Maandag          Gesloten
Dinsdag            10.00 - 16.00 uur
Woensdag        Gesloten
Donderdag       Gesloten
Vrijdag              10.00 - 17.00 uur
Zaterdag           08.30 - 13.00 uur


Smaak van Roosen


Klik op onderstaande link om deze aflevering van de Smaak van Roosen te bekijken.
 
 
 


Krantenartikel de Telegraaf: Runderen uit Limburgse weide


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Opening


Foto's van de opening afgelopen 17 mei 2014. Een top dag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


uitzending Navenant Culinair




Herefords Nieuw Vers


NieuwVers ging op zoek naar de rundvlees van koeien die volhoudbaar in Nederland kunnen worden gehouden en gegeten. Lees hier het hele artikel op foodlog.


Vergeten vlees


Kijk hier naar de aflevering van koplopers met Rene Brienen over vergeten vlees.
Al honger gekregen? klik dan op onderstaande link voor het recept.
 


Sfeerbeelden vanuit de Eifel


Ook in de Eifel staan alle koeien weer lekker in de wei, met op de achtergrond de roundhouse.


Video roundhouse


klik op onderstaande link om een video van de nieuwe roundhouse te bekijken.
Roundhouse


Facebook



Twitter



Nieuws


Winkel gesloten op dinsdag 08-10-2019

19-09-2019 11:42



Alle berichten