NATUUR BEHEER

 
 
Hereford runderen zijn uitermate geschikt om het beheer van natuurgebieden op zich te nemen.
Dit komt door de voorkeur voor ruigere grassoorten die vooral voorkomen in uitgestrekte natuurgebieden.
 
Met deze grassoorten bouwen ze in de zomer voldoende conditie op.
In de wintermaanden hebben ze genoeg aan stro-achtige grassoorten. Dit gevarieerde dieet komt de natuurgebieden op alle facetten ten goede.
 
Verder maakt het rustige karakter van de Hereford runderen goed beheer mogelijk.
Kuddes zijn goed te benaderen en gemakkelijk in de omgang.
Een gemakkelijk en sober dier met een natuurlijke uitstraling!
Een dier dat goed past in het Nederlandse landschap en zeker in het Limburgse landschap.
Wij zijn dan ook van mening dat er veel meer uit ons mooie cultuurlandschap te halen is, economisch rendement in combinatie met gewenste natuurdoelen, een win-win situatie.
 
Onze koeien grazen zowel in Limburg als de Duitse Eifel. In de Eifel hebben we 250 Ha kruidenrijk grasland ter beschikking. Onze koeien worden, als ze niet in de wei lopen, gehuisvest in een Roundhouse. Dit innovatieve stalconcept is een ware beleving. Door de openheid is het alsof de koeien buiten staan. Het concept is ontwikkeld in Engeland en wij waren de eerste in Nederland en Duitsland die deze stal bouwden. Een goed voorbeeld doet volgen en inmiddels is de kermerkende paraplu op meerdere plaatsen te bewonderen. Het is een potstal waarbij de dieren vrij kunnen bewegen op een strovloer. Naarmate de winter vordert wordt het mestpakket dikker. Deze mest, vaste mest genoemd, is een waardevolle bodemverbeteraar en dient ook als voedsel voor weidevogels.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FacebookTwitterNieuws


Openingstijden

04-01-2021 13:41

 


Alle berichten