HEREFORDS

 
 
De stad Hereford in het zuidwesten van Engeland is de bakermat van dit unieke ras waarvan er 2 types zijn:
De gehoornde en de ongehoornde.
 
De Hereford wordt al in 1600 beschreven en vanaf 1846 ook in een stamboek. In de laatse 150 jaar is het Hereford rund uitgegroeid tot het meeste voorkomende vleesras ter wereld en is dan ook op ieder continent te vinden.
 
Hereford is een runderras dat goed bestand is tegen alle nukken van het klimaat, hierdoor kunnen ze het hele jaar buiten lopen. Dit duurzame karakter maakt een stal overbodig en zorgt ervoor dat hereford runderen uiterst geschikt zijn om natuurgebieden te begrazen. 
Ook de goede vruchtbaarheid en het gemakkelijke afkalven maken deze runderen tot echt natuurdieren, waar andere rassen in de vrije natuur nog eens wild en agressief kunnen zijn kenmerkt het Hereford rund zich door zijn zachtaardige en rustige karakter.
 
 
 
 Fokdoel
 
Ons doel zijn de kenmerken van het hereford rund in stand te houden: "een sober  zelf redzaam dier met goede moedereigenschappen en een rustig karakter".
Overige zaken die bij ons van belang zijn:
 
- De bevleesdheid moet goed zijn maar niet overdadig.
- Beenwerk moet goed zijn.
- Aftekening volgens stamboek (Kenmerkende witte streep !!)
- Koeien dienen gehoornd te zijn.
 
 
Een van onze stieren
 
 
Wij werken toe naar een uniforme kudde met een afkalfpartoon gedurende het hele jaar, dit geeft ons dieren van alle leeftijden en hebben wij continu slachtrijpe dieren.
Dit resulteert dat er ook kalveren in de sneeuw geboren worden, afgelopen jaar zelfs bij - 18C, dit deert de Herford niet.
Waar zelfs een hereford kalf niet tegen kan is langdurige regen en veel wind, ze koelen dan snel af. Indien we verwachten dat een koe gaat kalven in deze weersomstandigheden dan halen we ze binnen of zorgen voor beschutting.
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FacebookTwitterNieuws


Openingstijden

04-01-2021 13:41

 


Alle berichten